in

POREČ: Motociklist teško stradao – Pretjecao kolonu kod St. Diklić a onda se u njega zabio auto

Motorist stradao kod St. Diklić - Foto Istra Terra Magica

Danas oko 17.45 sati kod Poreča, točnije kod St. Diklić nedaleko Varvara dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je stradao 34-godišnji motociklist s područja Novigrada.

Kako smo doznali u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave istarske, 23-godišnji vozač osobnog automobila Ford Focus iz okolice Poreča prilikom uključivanja u promet na glavnu cestu D302 nije propustio sva vozila koja su imala prednost i sudario se s motociklistom koji je pretjecao kolonu vozila na mjestu gdje je na kolniku puna crta. Uslijed udara motocikl je pao i nakon otklizavanja zabio se u stablo. Motociklist je pao na kolnik, kotrljao se najprije na cesti a zatim i po travnatoj površini te se zaustavio pored motocikla.

Vozač Ford Fusa vozio je nerazvrstanom cestom iz smjera St. Diklić prema Varvarima.

U policiji su nam rekli da je motociklist i dalje na medicinskoj obradi u pulskoj bolnici. Ima teške tjelesne ozljede: prijelome potkoljenice i ozljede stopala. Ima li još i nekih drugih ozljeda za sada u policiji ne znaju, jer je to prva informacija koju su dobili.

Kako su nam prenijeli očevici nesreće, danas popodne stvorile su se ogromne gužve od rotora u Varvarima u pravcu Baderne. Kolona je bila dugačka nekoliko kilometara zbog radova koji su se odvijali prije naselja Kadumi, na glavnoj cesti blizu nove benzinske postaje koja se gradi u St. Danelom. Zbog toga su izvođači radova po nalogu naručitelja, Hrvatskih cesta (koje radove na glavnoj pristupnoj cesti za Poreč nisu najavile) postavili semafore, uslijed čega je došlo do zastoja u prometu baš u vrijeme kada ljudi idu s posla. Motociklist je, da bi izbjegao gužvu, krenuo pretjecati kolonu. Očevici kažu da su čuli strašan prasak u trenutku kada se motociklist sudario s Fordom.

Mnogi su izašli iz svojih vozila i krenuli pomagati unesrećenom muškarcu do dolaske Hitne pomoći koja je stvarno stigla vrlo brzo – u roku od pet minuta.

Ni ovog ljeta nema sezonskog povećanja cestarine na autocestama HAC-a

Ministarstvo poziva srednje škole da se prijave za izložbu HRANA NIJE OTPAD – I JA MOGU UTJECATI