in

POREČ: Napao policajce jer su ga zatekli s drogom. Ima ozlijeđenih

Foto Anja za Pixabay - Ilustracija

Zbog prisile prema službenoj osobi, muškarac je predan u pritvorsku jedinicu policije

Djelatnici Policijske postaje Poreč dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim češkim državljaninom i utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Naime, 26. kolovoza oko 23.40 sati policijski službenici u parku nedaleko Šetališta Antona Ninija Štifanića prišli su muškarcu i zatražili na uvid ispravu poradi provjere identiteta. S obzirom da muškarac kod sebe nije posjedovao nikakav dokument s fotografijom kojim bi potvrdio identitet, a kako je kod sebe imao 3.5 grama marihuane, muškarac je pozvan u policijsku postaju, na što je počeo negodovati i verbalno vrijeđati policijske službenike. 

Budući da se 25-godišnji muškarac nastavio protupravno ponašati nakon izdanih upozorenja i naredbi, kojom prilikom je i fizički nasrnuo na jednog policijskog službenika odgurujući ga u predjelu prsa, policijski službenici primijenili su nad muškarcem sredstva prisile. Tijekom policijskog postupanja lakše su ozlijeđeni i policijski službenik i 25-godišnjak.

Uz kaznenu prijavu za prisilu prema službenoj osobi, muškarac je sinoć predan u pritvorsku jedinicu policije. Policija protiv češkog državljanina pokreće i prekršajni postupak poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o državljanima država članica EGP-a i članovima njihovih obitelji, objavila je istarska policija 28. kolovoza 2023.

traka policija foto

Požar u Istri: Bacio “Molotovljev koktel” na stambenu zgradu

policija traka mjesto nesreće

Krađa u srcu Istre: Sprejem pošpricali vlasnicu i ukrali joj velik novac iz kuće