in

Poreč – NIJE PLATIO NI VRATIO: Uzeo kamion, a zatim prijetio videom u kojem rukuje oružjem

Porečka policija je provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 45-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prijevare i prijetnje.

Policija sumnjiči 45-godišnjaka da je u prosincu prošle godine sklopio dogovor s 49-godišnjim hrvatskim državljaninom da mu za određeni iznos dnevnog najma posudi svoj kamion, radni stroj i dijelove stroja za izvođenje radova. Budući da od posudbe do danas nije platio 49-godišnjaku nikakav novac niti mu je vratio strojeve, oštetio ga je time za oko 150.000 kuna.

Kada je 49-godišnjak tražio da mu 45-godišnjak vrati posuđeno, osumnjičeni mu je zaprijetio, poslavši mu video u kojem rukuje s oružjem.

Policijski službenici su 26. listopada obavili pretragu doma osumnjičenog u okolici Pule te su kod njega pronašli kamion, radni stroj i dijelove radnog stroja, ali i dvije zračne puške koje 45-godišnjak nije prijavio u zakonskom roku. Pronađeni predmeti su oduzeti, a policijski službenici uhitili su osumnjičenog te su ga danas u jutarnjim satima, po okončanju kriminalističkog istraživanja, priveli u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske uz kaznenu prijavu. Budući da nije prijavio oružje u zakonskom roku protiv 45-godišnjaka se podnosi i optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, priopćila je istarska policija.

dino kozlevac

Kozlevac: Ne želimo da djeca ispaštaju zbog neodgovornih odraslih

Teško ozlijedio 81-godišnjakinju na pješačkom prijelazu