in

POREČ: Pas napao djevojku na biciklu u Špadićima

Policijski-pas-Duks-ilustracija

Istarska policija ovog je vikenda evidentirala tri prekršaja držanja životinja bez nadzora, a u dva slučaja psi su nasrnuli na ljude i lakše ih ozlijedili.

U prvom događaju, 10. veljače oko 15.15 sati, pas nepoznatog vlasnika je napao maloljetnu njemačku državljanku koja je vozila bicikl naseljem Gornji Špadići na području Poreča. Maloljetnica je lakše ozlijeđena, a policijski službenici nastavljaju poduzimati radnje u cilju utvrđivanja vlasnika psa, objavila je istarska policija 12. veljače 2024.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom kako one ne bi nekoga ozlijedile.

Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici pasa prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu za životinje.    

degustazione tar

TAR: Ovotjedne marende u DeguStazioneu: Morski pas, lasagne, svinjski šugo…

droga kokain policija mup

Dilericu u Istri ulovili jer joj je pas istrčao na cestu – Progutala paketić s drogom i pokušala pobjeći