in

POREČ/PULA: Jedan u pošti iz paketa uzeo mobitel, drugi od dostave prisvojio više tisuća eura

Ilustracija - Foto Gerd Altmann za Pixabay

Istarska policija provela je dva kriminalistička istraživanja nad djelatnicima službi koje obavljaju poslove dostave

Porečka je policija u suradnji sa I. Policijskom postajom Osijek ispostavom Čepin dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 46-godišnjak počinio kazneno djelo pronevjere.

Osumnjičeni je tijekom veljače 2023. godine, kao zaposlenik pravne osobe iz Zagreba, u skladištu paketa u ispostavi Poreč, za vrijeme radnog vremena protupravno prisvojio tuđu pokretnu stvar koja mu je povjerena u radu, odnosno mobilni uređaj iz poštanske pošiljke koju je 38-godišnjak slao 48-godišnjaku.

Drugo kriminalističko istraživanje provela je pulska policija nad 23-godišnjakom, kojeg se također tereti da je počinio kazneno djelo pronevjere.

Mladića se sumnjiči da je u razdoblju od 15. studenoga prošle godine do 7. veljače ove godine pronevjerio nekoliko tisuća eura, odnosno da je novac od dostavljenih paketa klijentima zadržavao za sebe, dakle nije razduživao dnevni promet kod dispečera poslovnice dostavne službe.

Radi počinjenja kaznenog djela protiv osumnjičenih se podnose prijave nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, objavila je istarska policija 29. lipnja 2023.

Mladi karatisti u Poreču - Foto Grad Poreč

POREČ i ove godine domaćin mladim karatistima iz cijelog svijeta

Ilustracija - Foto MUP bicikl policija

KRAĐE U ISTRI: U Taru i Rovinju ukradeni skupocjeni bicikli