in

POREČ/PULA: Ukradeni skupocjeni bicikli iako su bili vezani lancem i lokotom

Foto Policijska uprava istarska

Pulska policija je 4. rujna zaprimila prijavu 62-godišnjeg švicarskog državljana da mu je oko 15 sati na području Kamenjaka u Premanturi otuđen bicikl koji je bio privezan lancem i lokotom, čime je oštećen za više desetaka tisuća kuna.
 
Već idućeg dana zaprimljena je prijava 59-godišnjeg hrvatskog državljana o novoj krađi koja se dogodila na Kamenjaku. Oštećeni je 26. kolovoza iznajmio bicikl koji je oko 16 sati ukraden, čime je vlasnik oštećen za više tisuća kuna.
 
Policijska postaja Poreč zaprimila je prijavu 58-godišnje njemačke državljanke da joj je 2. rujna u poslijepodnevnim satima u mjestu Kloštar nepoznati počinitelj ukrao električni bicikl koji je bio vezan za drvo, čime je vlasnica oštećena za više tisuća kuna.
 
Policija u sva tri slučaja nastavlja provoditi mjere i radnje s ciljem pronalaska počinitelja.
 
Praćenjem stanja sigurnosti, zamijećeno je kako u ljetnim mjesecima dolazi do većeg broja krađa bicikala, koje zbog povoljnih vremenskih prilika sve više građana i turista koristi kao prijevozno sredstvo. Budući da pritom vrlo često zaborave poduzeti neke osnovne mjere samozaštite, Policijska uprava istarska savjetuje građane i turiste kako spriječiti da postanu žrtvom krađe bicikla. Više o savjetima kako spriječiti krađe bicikala, možete saznati u preventivnom letku PU istarske.

kaciga policija mup

Vozio pijan i prebrzo, pa prouzročio nesreću

Foto TZ Buje - Južnočeška filharmonija

BUJE – U čast Danu grada večeras, 6.9., koncert filharmonije iz Češke