in

Poreč: Trojac krivotvorio dokumente i lažno se uknjižio na nekretnine pokojnika

Foto: Pixabay.com

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 25-godišnjak, 37-godišnjakinja i 38-godišnjak te pravna osoba iz Popovače počinili kaznena djela prijevara, krivotvorenje isprava, ovjeravanje neistinitog sadržaja i lažno prijavljivanje kaznenog djela.

Naime, 25-godišnjaka se sumnjiči da je, znajući kako pokojni 71-godišnji muškarac nije imao zakonskih nasljednika, s namjerom da sebi i svom trgovačkom društvu iz Popovače pribavi protupravnu imovinsku korist, od 37-godišnjakinje pribavio ovjerenu kopiju krivotvorene punomoći, u kojoj je lažno navedeno kako je pokojni nju opunomoćio da može raspolagati njegovim nekretninama. Osumnjičeni 25-godišnjak je od 37-godišnjakinje pribavio i ovjerenu kopiju krivotvorenog ugovora o kupoprodaji nekretnina u vlasništvu pokojnika te je navedene krivotvorene dokumente iskoristio 24. kolovoza, na sudu u Poreču, kako bi se uknjižio kao vlasnik nekretnina na području Funtane. Zatim je nekretnine ugovorno prenio u vlasništvo svog trgovačkog društva.

Osumnjičeni 38-godišnjak tereti se da se, znajući za navedeno, 18. rujna pokušao uknjižiti kao suvlasnik nekretnine u Funtani, koja je u vlasništvu tvrtke iz Funtane, za što je na sudu u Poreču  predočio krivotvoreni ugovor o kupoprodaji nekretnine. Nakon što mu navedeni ugovor nije prihvaćen kao valjan za provedbu tražene uknjižbe, s namjerom da izbjegne kaznenu odgovornost, od javnog bilježnika u Poreču zatražio je izdavanje javnobilježničke kopije navedenog ugovora, nakon čega je u prostorijama Policijske postaje Poreč, protiv odgovorne osobe tvrtke iz Funtane podnio kaznenu prijavu, lažno navodeći kako ga je prevaren te da je odgovorna osoba krivotvorila  ugovor o kupoprodaji nekretnine.

Umag: Pobrala i ukrala 800 kilograma tuđih maslina

“MARKIRANJE”: Sabor u listopadu zasjedao 15 dana, neopravdano izostalo 11 zastupnika