in

POREČ: Uhitili vozača. Bio je pijan i nikad nije položio vozački

Porečka je policija 17. rujna oko 23 sata u Ulici Mate Vlašića u Poreču zaustavila automobil, pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.91 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 45-godišnji bosanskohercegovački državljanin. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je uhićen i doveden u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, objavila je istarska policija 18. rujna 2023.

Tijekom proteklog vikenda, od 15. do 17. rujna, na području Policije uprave istarske evidentirane su 24 prometne nesreće, od kojih jedna sa poginulom osobom, šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i sedamnaest s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je sedam osoba, od kojih jedna smrtno, jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, a pet osoba je lakše ozlijeđeno. Alkohol kao uzrok evidentiran je u 9 prometne nesreća.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 350 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 10 vozača i 4 vozila. Utvrđen je 181 prekršaj, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 75 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 25 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 7 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 9 prekršaja
  • neregistrirano i tehnički nepregledano vozilo – 4 prekršaja
  • ostali prekršaji – 61 prekršaj.

TAR: Pogledajte ovotjedne marende DeguStazioneu. Nude i doručak

Foto Policijska uprava zadarska

Vikend u Istri: S 2,11 promila izazvao sudar, uz “lisice” dobio i poveću novčanu kaznu