in

POREČ: Vozio pijan, vrijeđao policajce i oštetio kameru, doveo pješake u opasnost…

Foto Anja za Pixabay - Ilustracija

Porečka je policija 29. rujna oko 18.40 sati, prilikom redovne kontrole prometa, na kolniku Partizanske ulice u Poreču zaustavila automobil, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 34-godišnjak. Naime, vozač je obišao automobil koji je bio zaustavljen na pješačkom prijelazu radi propuštanja pješaka, a kada su ga policijski službenici zaustavili pokazivao je znakove alkoholiziranosti. Ponuđeno alkotestiranje je odbio, a kako je postojala opasnost da će nastaviti vožnju, policijski službenici su ga uhitili i priveli u policijsku postaju.

Dok se nalazio u prostoriji za smještaj uhićenih osoba, muškarac je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike te je i oštetio nadzornu kameru.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari, protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok se radi počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, objavila je istarska policija 2. listopada 2023.

Tijekom prethodnog vikenda, od 29. rujna do 1. listopada, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 11 prometnih nesreća, od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradale su četiri osobe, od kojih je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i tri osobe lake tjelesne ozljede.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 342 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 11 vozača i jedno vozilo. Utvrđeno je 124 prekršaja, od koji izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 39 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 22 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 7 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 9 prekršaja
  • ostali prekršaji – 47 prekršaja

Foto Općina Vižinada - Laureati za Dan općine 2023.

Vižinada obilježila Dan općine i 30. rođendan – Plaketa odgajateljici Nives Jurman

NOVIGRAD: Gorio automobil na Mandraču