in

Porečka policija kaznila dva pijana vozača u Taru i Vabrigi: “Osvojili” noćenje i veliku novčanu kaznu

Foto Policijska uprava istarska

Policija poziva vozače da se pridržavaju prometnih propisa, posebice vezano za konzumiranje alkohola, kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu

Porečka policija je ovoga vikenda za upravljačem zatekla dvojicu muškaraca koji su automobilima upravljali pod vidnim utjecajem alkohola.

Na kolniku ŽC5037 u Vabrigi 1. lipnja oko 3 sata policijski službenici su zaustavili i kontrolirali automobil, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 33-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.00 promila za što mu je nadležni sud odredio novčanu kaznu od 1.320 eura i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Drugi slučaj zabilježen je 2. lipnja oko 20.50 sati u Ulici Brajde u Taru kada je kontroliran 43-godišnjak koji je upravljao automobilom, križevačke registracijske oznake za vrijeme dok je bio pod utjecajem alkohola od 2.59 promila. Vozač je smješten u posebne prostorije policije te se protiv njega pokreće prekršajni postupak.

Pozivamo vozače da, radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu, ne upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol. Naime, posljedice vožnje pod utjecajem alkohola, koji se jedan od tzv. četiri ubojice u prometu, mogu biti teške prometne nesreće.

Kako bi se izbjegle posljedice za život i zdravlje, sudionici u prometu dužni voditi računa o sigurnosti, razvijati solidarnost i štititi zdravlje i život drugih osoba.

Ujedno ističemo kako je upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola težak prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi pa su kazne u rasponu od 90 do 2.650 eura, a za razinu alkohola iznad 1.5 promila propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

Foto Crveni križ Poreč

U Poreču pet novih darivatelja krvi

Foto Policijska uprava istarska

Istarska policija odlučila: Čak ih 77 mora opet na polaganje vozačke