in

POTVRĐENO: Tijelo nađeno u porečkom akvatoriju je Slovenac koji je pao s jet skija kod Funtane

Ilustracija/Foto MUP

Pomorska policija pronašla je jučer tijelo muškarca koji je s jet-skija pao u more – naložena su daljnja vještačenja da bi se otkrio uzrok smrti

Na  Odjelu patologije pulske bolnice danas je obavljena obdukcija tijela kojeg je pomorska policija jučer oko 13,30 sati pronašla na 9 nautičkih milja van luke Poreč. Utvrđeno je da se radi o 47-godišnjem slovenskom državljaninu koji je 25. srpnja oko 18 sati u akvatoriju ispred autokampa između Funtane i Vrsara s jet-skija pao u more. Obdukcijom se uzrok smrti nije mogao sa sigurnošću utvrditi te su naložena daljnja toksikološka i histološka vještačenja, priopćila je PU istarska.

Naime, policijski službenici pomorske i aerodromske policije, djelatnici Lučke kapetanije te ronioci Interventne jedinice policije, Javne vatrogasne postrojbe Rovinj i ronilačkog kluba Morska zvijezda četiri su dana intenzivno pretraživali porečki akvatorij tragajući za nestalim muškarcem.

U višednevnoj potraži sudjelovali su, među ostalima, ronioci Javne vatrogasne postrojbe Rovinj. Njihov zapovjednik Evilijano Gašpić napisao je na njihovom službenom Facebook profilu:

“Nakon višednevnog traganja, nažalost, tužan završetak potrage za nestalom osobom. Želio bih se zahvaliti svima s kojima smo surađivali u proteklih nekoliko dana – Lučkoj kapetaniji Pula na izvrsno vođenoj i koordiniranoj akciji, roniocima JVP Pula i Specijalne Policije PU istarske, potom Klubu podvodnih aktivnosti Rovinj na profesionalno odrađenim uronima i izvrsnoj suradnji, DVD-u Bale na mapiranju i izradi karta pretraženog područja, ekipi Rovinj Suba na pomoći prilikom pretraživanja područja SIDE-SCAN SONARIMA, kolegama iz JVP Poreč na pretrazi kopnenog dijela obale i otoka, kampu Valkanela na logistici i domaćinstvu te mojim dečkima na ronjenju, skeniranju terena, zalaganju, trudu i svemu što su dali u ovim intervencijama.”

Foto JVP Rovinj

Novigrađani sudjelovali na 4. Susretu braniteljskih udruga u Benkovcu

NOVIGRAD: Preminula žena koja je u marini skočila u more pomoći pijanom Nijemcu