in

Požar kod Antenala nakon teške noći konačno lokaliziran

Foto DVD Neapolis Novigrad

-Nakon duge i teške noći požar je jutros u 7 sati lokaliziran i stavljen pod kontrolom. Po prvoj procjeni izgorjela površina je od oko 51 hektar. Na terenu će se tokom cijelog dana dežurati i dogašivati. U toku dana objavit ćemo detaljnije informacije, kad sve zbrojimo i oduzmemo, objavili su umaški vatrogasci jutros, 8. srpnja.

Požar je izbio jučer oko 19 sati i gasili su ga punih 12 sati vatrogasci iz Umaga, Novigrada, Buzeta, Buja, Oprtlja, Poreča, Tara, Vižinade, Vrsara…., njih gotovo stotinu iz javnih vatrogasnih postaja i DVD-ova s tridesetak vozila. Gorjela je gusta borova šuma na dosta nepristupačnom terenu, a gašenje je otežavao olujni vjetar uslijed fronte koja je stigla baš u vrijeme kada je požar izbio. Upravo se zbog vjetra vatrena stihija brzo širila.

Srećom, vatrogasci su sinoć uspjeli obraniti kuće na Stanciji Roželo. Koliko je požar bio strašan govori podatak da su se visoki plameni jezici vidjeli preko puta, u Tarskoj vali i Lanterni, a gusti dim se vidio i daljine, konkretno iz mnogih dijelova Poreča.

– Ovim putem želio bih se zahvaliti svim sudionicima intervencije na trudu i požrtvovnosti, svim susjednim postrojbama i DVD-ima koji su nam pomogli u gašenju, kao i pripadnicima PVZ-a Umag. Svima veliko hvala! Posebna zahvala ide i Gradu Novigradu koji nas je opskrbio sa svom potrebnom logistikom kako bi mogli nesmetano nastaviti raditi cijelu noć, poručio je zapovjednik JVP Umag Bojan Štokovac.

Ljetno sniženje - Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Kreću ljetna sniženja po novom Zakonu: Sve snižene cijene moraju imati još jednu cifru

Foto Grad Poreč

POREČ: Zahvalnice i darovi za najbolje učenike Umjetničke škole