in

Požar u marini u Medulinu pod kontrolom

Požar u marini u Medulinu - Foto Barbara Ban

Najmanje 22 brodice izgorjele su u velikom požaru koji je u noći s utorka na srijedu izbio u luci Medulin u Istri, javlja Hrvatska radiotelevizija.

medulin požar marina
Požar u Medulinu u marini – Foto Barbara Ban

Kako javlja Index.hr, požar je nakon 7 sati stavljen pod nadzor te su vatrogasci uspjeli zaustaviti širenje požara na ostala plovila. U gašenju požara u marini u Medulinu sudjelovali su pripadnici pulske Javne vatrogasne postrojbe s četiri vozila, a njima su se u gašenju požara priključili i pripadnici medulinskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD).

“Po dolasku na mjesto događaja pristupilo se sektoriranju nezahvaćenih plovila te odvajanju od zahvaćenih, a tijekom požara s plivajućeg pontona odvojena su opožarena plovila te je ugašen požar na njima”, izvijestili su iz pulske JVP, čiji su pripadnici uspjeli spriječiti širenje požara na preostale obližnje brodice u marini.

Neke su brodice u potpunosti izgorjele, dok su druge djelomično ugašene, no pitanje je hoće li više biti u funkciji.

Nekoliko je brodica potonulo, a HRT javlja da su neke osobe skakale u more i nekoliko brodica odvukle na sigurno. Pretpostavlja se da će broj stradalih brodica u konačnici biti još veći. HRT piše da je požar zahvatio više od 30 brodica.

“Kad smo došli, već je bilo zahvaćeno preko 20 brodica. Mi smo, kako kažemo žargonski, prerezali vatru da se ne širi na druge brodice i uspjeli smo to spriječiti. Neke su se brodice otkačile i zahvaćene požarom počele plutati, morali smo ih loviti, uspjeli smo i tu spriječiti širenje. Postavili smo brane da ne bi došlo do većeg onečišćenja”, rekao je šef vatrogasaca za HRT.

“Neka elektroinstalacija, pretpostavljam, odnekud je počelo. Teško je ugasiti tu plastiku, s mora treba doći plovilo koje gasi”, rekao je vatrogasac Samir Grahović o mogućim uzrocima požara.

Lučka kapetanica je potvrdila da ima onečišćenja te da se postavljaju duple brane, a pozvan je i eko brod kako bi sanirao onečišćenje koje, kako je rekla, nije strašno, prenosi Index.hr.

Glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač kaže da zasad nemaju dojava da je netko u događaju ozlijeđen. Stanje se polako normalizira, a čim sigurnosni uvjeti to budu dozvolili policijski službenici i inspektor za zaštitu od požara pristupit će očevidu.

Naša prva vijest od jutros na linku:

Bez vode u srijedu 15.5. dio naselja Varvari

oš finida rukometašice

POREČ: Odličan rezultat OŠ Finide na poluzavršnici Državnog prvenstva u rukometu