in

Požar u Sloveniji: Oglašene sirene za evakuaciju. Situacija se pogoršala

Požar u Sloveniji - Foto Ministarstvo obrane Republike Slovenije

Uz helikopter Mi-8 MTV na gašenje požara na području Renškog vrha kod Nove Gorice u Sloveniji dodatno je upućen jedan kanader CL-415. Tijekom jučerašnjeg dana kanader je je u devet naleta naleta izbacio 48 tona vode, objavio je u četvrtak Ministarstvo obrane RH. U pomoć su priskočili i helikopteri iz Austrije i Slovačke!

Požar u Sloveniji - Foto Ministarstvo obrane Republike Slovenije
Požar u Sloveniji – Foto Ministarstvo obrane Republike Slovenije

Situacija na opožarenom području u slovenskom dijelu regije Kras izuzetno je teška već peti dan. Trenutno su aktivna tri požara, na istim lokacijama kao i prethodnih dana, javlja 24ur.

Kako pišu slovenski mediji, najveću briga vatrogascima predstavlja požar u zaseoku Klariči u samoj blizini talijanske granice. Na gašenju požara danas će biti angažirano 1000 vatrogasaca i nekoliko helikoptera, među kojima su četiri helikoptera slovenske vojske, dva policijska, austrijski helikopter, a stižu i helikopteri iz Hrvatske i Slovačke. Zbog požara je zatvoreno nekoliko prometnica.

Vatra se zbog vjetra ponovno proširila iz smjera Italije.

Slovenska vojska će pripremati tople obroke za vatrogasce na terenu. Sve više zadataka imaju i policajci, osobito prilikom evakuacije ugroženih građana.

Sirene za evakuaciju oglasile su se danas u tri kraška sela: Temnici, Vojščici i Novelu. U Kostanjevici na Krasu je upaljen alarm za opću opasnost, objavio je Jutarnji list.

Foto Zajednica Talijana Vižinada

VIŽINADA: Neda Šainčić Pilato opet na čelu Zajednice Talijana

foto policija presica battifiaca radio istra

Policija poručuje: Zaštitimo naše noniće od prijevara!