in

Predala istarskoj policiji pištolj i streljivo

Ilustracija MUP

Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192

Pulskoj je policiji 21. travnja građanka dragovoljno predala pištolj i streljivo koje je pronašla prilikom čišćenja kuće.

Policijska uprava istarska apelira na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Podsjećamo da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 

Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način.  

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

Istarska policija uhitila muškarca zbog pokušaja ubojstva: Oštrim predmetom ozlijedio 32-godišnjaka u noćnom izlasku

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

POREČ: Kod Varvara uhvaćen kako vozi s 2,77 promila