in

Preko interneta ulagao u naftu i zlato. Ukrali mu 170.000 eura, digli i kredit na njegovo ime

Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija

Počinjenim kaznenim djelom 63-godišnjak je oštećen za više od 170 000 eura

Policija je zaprimila kaznenu prijavu o počinjenju kaznenog djela računalne prijevare na štetu 63-godišnjeg hrvatskog državljanina. Naime, oštećeni 63-godišnjak je od 2022. do danas putem različitih internetskih platformi za trgovanje naftom i zlatom, uložio određeni iznos novca nakon čega su nepoznate osobe tražile podatke o njegovom bankovnom računu.

Oštećeni je ustupio tražene podatke nakon čega su nepoznate osobe s bankovnog računa oštećenog isplaćivale različite novčane iznose te su na ime oštećenog podignule kredit.

Počinjenim kaznenim djelom 63-godišnjak je oštećen za više od 170.000 eura.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica, objavila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Postoji više vrsta internetskih prijevara o kojima se može saznati na poveznici https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456.

buje škola

Istarski župan: Povećali smo ulaganja u obrazovanje za 61 posto

VRSAR: Na Obali m. Tita počeli radovi. Na snazi privremena prometna regulacija