in

Prevaren prilikom mijenjanja novca na ulici – UMJESTO KUNA DOBIO RUBLJE

Ilustracija Pixabay

Policija upozorava građane i turiste da novac ne mijenjaju na ulici, nego u za to ovlaštenim institucijama kako ne bi postali žrtve kaznenih djela

Tijekom ljetnih mjeseci policija evidentira nešto veći broj prijevara prilikom mijenjanja novca, a u takvim slučajevima oštećeni su uglavnom strani državljani koji nisu dovoljno upoznati s kunskom valutom, odnosno izgledom novčanicama koje su sredstvo plaćanja u Hrvatskoj.

Jednu takvu prijavu jučer je zaprimila i pulska policija. Naime, 17. kolovoza oko 12.45 sati, nepoznati počinitelj prevario je u Splitskoj ulici 25-godišnjeg slovačkog državljanina tako da mu je za 200 eura dao nekoliko kuna i novčanice bjeloruskih rublja koje više nisu u optjecaju.

Policijski službenici tragaju za počiniteljem, a policija savjetuje građanima i turistima da novac mijenjaju u za to ovlaštenim institucijama, kao što su banke i mjenjačnice, a ne na ulici te da ne nasjedaju na pokušaje pomoći ”dobronamjernih” osoba kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Ukoliko posumnjaju da su žrtve prijevare, mogu se obratiti policiji na broj 192 ili osobno doći u policijsku postaju.

Povratak u škole za mnoge preskup: “Samo udžbenici i radne bilježnice 1.800 kuna”

Bez vode 19. kolovoza dio Višnjana