in

Prevareni turisti u Istri: Došli na odmor, pa ostali i bez apartmana i bez novca

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a policija upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta

Pulska policija istražuje slučaj prijevare prilikom najma apartmana za ljetovanje.

Naime, 34-godišnja njemačka državljanka je putem društvene mreže pronašla apartman u Medulinu te je u ožujku uplatila nekoliko stotina eura kao polog za rezervaciju smještaja. Kada je s obitelji 24. lipnja došla u Medulin na adresu na kojoj je trebao biti apartman, saznala je da žena s kojom je dogovarala smještaj ne postoji.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta.

Građanima se preporuča da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere da li za određeni smještaj ima recenzija korisnika.

Također je potrebno pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava.

Ukoliko su u mogućnosti, savjetujemo građane da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena.

U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192, objavila je istarska policija 30. lipnja 2023.

Foto Zdravi grad Poreč

Motovunska škola zdravlja u Poreču: Stres pomagača i odgovornost za sebe i druge

poreč turisti bazilika tanja kocijančić eufrazijeva ulica

U Poreču teško ozlijeđen mladić. Dobio je batine