in

Prevarili je “stručnjaci”: Žena (74) htjela trgovati naftom pa ostala bez gomile novca

Foto Willfried Wende za Pixabay - Ilustracija

Žena je ulagala u trgovanje naftom, no zbog ”stručnjaka” za ulaganje, ostala je bez novca  

Pulska policija istražuje slučaj prijevare prilikom ulaganja u trgovanje naftom te traga za nepoznatim počiniteljima.

Naime, 74-godišnjakinja je otvorila digitalni račun putem aplikacije te su joj se javili navodni financijski stručnjaci. Na temelju podataka o bankovnom računu, koje im je žena dostavila na ime ulaganja, nepoznati počinitelj su joj s računa u nekoliko navrata skinuli novac, oštetivši je za nekoliko tisuća eura. Kada ih je žena tražila povrat novca, počinitelji su joj rekli da novac može dobiti tek nakon što uplati nekoliko stotina eura. Budući da je posumnjala kako je prevarena, 74-godišnjakinja je događaj prijavila policiji.

Policijski službenici istražuju slučaj investicijske prijevare te policija upozorava građana da ukoliko se odluče na ovakav način trgovanja i investiranja, prvo se trebaju dobro informirati o svim rizicima. Također se preporuča korištenje provjerenih i registriranih investicijskih društava, a trebalo bi izbjegavati tvrtke koje imaju sjedišta u egzotičnim zemljama jer postoji velika vjerojatnost da ćete postati žrtve prijevare.

Neki od znakova koji ukazuju da biste mogli ostati bez svog novca su kada vas navodi brokeri uvjeravaju da je riječ o sigurnoj i lakoj zaradi te da je u tijeku akcija koju treba odmah iskoristiti. Uporni su i nagovaraju vas na trgovanje makar nemate u tome iskustva i uvjeravaju vas da je riječ o jednostavnom načinu trgovanja. Još jedan od znakova da bi se moglo raditi o prijevari je i kada na trgovinskoj platformi nema jasno navedenih kontakata kojima se možete odmah obratiti, a brojevi s kojih vas zovu brokeri nisu iz Hrvatske te ih na njih ne možete povratno kontaktirati. 

Više savjeta o tome kako izbjeći investicijske prijevare, možete saznati na informativnom letku, kao i putem stranice Web heroj.

traka policija mup

Istra: Falsificiranim papirima uspio legalizirati kuću. Otkrili ga nakon 7 godina

Izvor Policijska uprava istarska

Istra: Uhitili 40-godišnjaka i oduzeli mu automobil. Nikad nije položio vozački