in

Prevarili ženu, pa njenim novcem kupovali kriptovalute

Foto MUP/Ilustracija

Nakon što su ženi s računa prijevarom otuđili novac, uložili su ga u kupnju kriptovaluta te su ga  prebacivali putem platforme u cilju prikrivanja njegovog nezakonitog podrijetla

Policijski službenici Policijske postaje Pazin s Ispostavom Buzet dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom rumunjskih državljana u dobi od 21 i 19 godina i utvrdili sumnju da su počinili kaznena djela računalna prijevara i pranje novca.

Rumunjske državljane se sumnjiči da su 18. rujna putem društvene mobilne aplikacije kontaktirali 29-godišnjakinju koja je na internetskom oglasniku prodavala automobilske gume. Nakon što su dogovorili kupnju, poslali su joj lažnu poveznicu s oznakom dostavne službe gdje je oštećena unijela broj kartice i CVV broj te su joj s računa otuđili nekoliko tisuća kuna. Također, utvrđeno je kako su počinitelji otuđeni novac uložili u kupnju kriptovaluta te su ga  međusobno prebacivali putem platforme u cilju prikrivanja njegovog nezakonitog podrijetla radi izbjegavanja kaznenog progona.

Protiv osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, objavila je istarska policija 30. studenog 2022.

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Kazna 25.000 kn: Vozio pijan u suprotnom smjeru

Učenici marljivo radili i uređivali

TAR: Škola dovršila projekt “Zelene učionice”