in

Prijeti mu 120 dana zatvora, 87.000 kuna kazne i trajno oduzimanje vozila

Kod Ivanca se pretprošle noći odvila prava drama u prometu, a posljedice za 28-godišnjaka, višestrukog recidivista, glavnog lika ove drame, mogle bi biti itekako žestoke. Spomenuti se, u nedjelju, oko 0.15 sati u Koretincu, kada su ga policijski službenici Policijske uprave varaždinske pokušali zaustaviti, odlučio dati u bijeg. Policajci su se zatim dali u progon i uspjeli ga zaustaviti u obližnjem mjestu Čalinec, uz pomoć svjetlosnih znakova službenog vozila.

Nadzorom je utvrđeno da je 28-godišnjak upravljao vozilom bez prometne dozvole i obaveznog osiguranja vozila, ali i pod utjecajem alkohola od 2.66 promila. Utvrđeno je i da je vozio prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme kad mu je izdano rješenje o zabrani polaganja vozačkog ispita zbog prethodno akumuliranih negativnih prekršajnih bodova.

Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja te obzirom da je isti višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja, uhićen je i doveden na Općinski sud u Varaždin gdje mu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 10 dana.  

Također, privremeno mu je oduzeto vozilo s prijedlogom trajnog oduzimanja, a uz to, za počinjene mu prekršaje prijeti izricanje ukupne novčane kazne do 87.000 kuna i kazna zatvora do 120 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do dvije godine, priopćila je tamošnja policija.

Foto Pixabay voda špina

Bez vode 2. ožujka dio Poreča

Maškare - Foto Grad Poreč

Maškare u porečkim vrtićima