in

PRODAVAO vozila koje je iznajmio – Šteta veća od milijun kuna

Foto MUP

Osumnjičeni je prestao plaćati najamninu za vozila te ih je odbio vratiti i nastavio ih je prodavati, čime je trgovačko društvo oštetio za oko 1.26 milijuna kuna

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 48-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju.

Policija je utvrdila kako je 48-godišnjak, kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu iz Viškova, od 8. kolovoza 2019. do 30. rujna 2020. godine u Puli i Zagrebu, s ciljem da za trgovačko društvo pribavi protupravnu imovinsku korist, od trgovačkog društva iz Pule uzeo u najam 12 vozila. Muškarac je određeno vrijeme plaćao ugovorenu najamninu za vozila, nakon čega je prestao s plaćanjem, radi čega je trgovačko društvo iz Pule raskinulo ugovore i pozvalo 48-godišnjaka da vrati vozila. Osumnjičeni nije vratio vozila, već ih je nastavio i dalje koristiti i prodavati, lažno predočavajući kupcima da ima ovlasti za prodaju tih vozila.

Ukupna materijalna šteta koja je nastala trgovačkom društvu iz Pule iznosi oko 1,26 milijuna kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policija i trgovačko društvo iz Pule uspjeli su pronaći deset vozila, dok se za dva vozila još uvijek poduzimaju mjere traganja, priopćila je istarska policija 11. siječnja.

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

Kod Ponte Portona pijan izazvao nesreću

Boćarice Nives Jelovica i Ria Vojković najbolje u Hrvatskoj