in

Pronašli puške, sablju, eksplozivno sredstvo i pištolje

Foto: Policijska uprava istarska

Policijski službenici su nakon zaprimljene dojave preuzeli pronađeno oružje i minu

Pulska policija je 21. travnja zaprimila dojavu građanke da je prilikom čišćenja stana u Puli pronašla oružje. Policijski službenici su odmah izašli na mjesto događaja i preuzeli lovačku i zračnu pušku te dva pištolja i sablju.

Također, u poslijepodnevnim satima, građanin je dojavio da je u Pješčanoj uvali pronašao sumnjiv predmet. Policijski službenik regionalne Protueksplozijske jedinice Rijeka je odmah izašao na mjesto dojave i izuzeo protupješačku minu do uništenja.

PU istarska podsjeća građane da je akcija ”Manje oružja, manje tragedija” i dalje u tijeku te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak. Građani koji žele predati oružje, nikako ga ne smiju donositi u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika. Isto tako, policija upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju, piše u objavi Policijske uprave istarske.

NE DIRAJ NE OBJAVLJUJ

Dani tehničke ispravnosti motocikala – Besplatne kontrole od danas, 24. travnja

mjerenje brzine Ilustracija - Foto Policijska uprava vukovarsko-srijemska mup mjerenje brzine

Radari u Istri u ponedjeljak 24. travnja 2023.