in

PRVI MAJ U ISTRI: Mladić mislio da je u puški slijepi metak – pucao u 18-godišnjaka i teško ga ozlijedio

Ilustracija/Foto Mup

Policija će protiv osumnjičenog podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Mladića se sumnjiči da je 1. svibnja oko 8 sati, na području bivše vojarne u Šišanu, u pušku stavio jedan manevarski metak (tzv. slijepi metak), a da prethodno nije provjerio cijev puške kako bi se uvjerio da u cijevi nema drugog streljiva ili ostataka drugog streljiva. Pušku je usmjerio prema šatoru, u kojem se nalazio 18-godišnjak te je, misleći da neće doći do posljedice, ispalio metak. Pritom je iz cijevi izbačena i kapica delaboriranog streljiva, koje se prethodno koristilo u navedenoj pušci, a koja je ostala zaglavljena u cijevi te je pogodila 18-godišnjaka.

Zbog zadobivene ozljede, 18-godišnjak je prevezen u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je teže ozlijeđen.

Policijski službenici su nad 23-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje te će protiv njega, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policija uprava istarska apelira na pojačan oprez te pridržavanje sigurnosnih pravila prilikom rukovanja oružjem. Podsjećamo na četiri osnovna pravila sigurnog rukovanja oružjem:

  • budite sigurni u svoju metu i njenu okolicu,
  • držite prst izvan otponca dok niste spremni za pucanje,
  • ophodite se prema svakom oružju kao da je napunjeno,
  • uvijek usmjerite usta cijevi u sigurnom smjeru. 

Foto Policijska uprava istarska

Kod Umaga sletjele s ceste i udarile u ogradni zid. Suvozačica teško ozlijeđena

Gradi se nova pješačko-biciklistička staza u Vrsaru

VRSAR: Počela gradnja pješačko-biciklističke staze