in

Psovao policajcu majku i sestru. Evo koliku kaznu mora platiti

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

Zanimljivosti iz hrvatske crne kronike

Muškarac je brutalno izvrijeđao policajca nakon što su ga oko 3.30 ujutro priveli u postaju. Prema prošlotjednoj presudi, on je 31. prosinca lani u policijskoj postaji u Zagrebu vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika riječima: “Ti si glup, nitko si i ništa, je*at ću ti mamu i sestru, govno jedno policijsko”. No, 52-godišnjak je to porekao i istaknuo da su ga uhitili oko 3.20 sati ujutro te je nakon toga doveden u službene prostorije policije, piše portal Danica.hr.

“Od ranije sam imao ozlijeđenu glavu u događaju koji nije vezan za ovo, ali moram reći da je policija prema meni postupala grubo. No, nije točno da sam to rekao policajcu, to nije moj rječnik”, branio se.

Svjedočio je i izvrijeđani policajac. Naglasio je kako se to dogodilo prije smještaja u prostoriju za zadržavanje, kad je uhićenog trebalo pregledati površinski.

“Privedeni mi to uporno nije dopuštao te me je tijekom ovog pregleda vrijeđao. Nakon toga kolega i ja bili smo prisiljeni spustiti ga na pod kako bi mogli obaviti pregled, a potom je smješten u prostoriju za zadržavanje”, rekao je policajac.

U trenutku privođenja okrivljenik je šepao na jednu nogu i imao je posjekotinu na stražnjem dijelu glave. Bio je vidno alkoholiziran, pa mu je pružena liječnička pomoć.

Sutkinja ga je proglasila krivim i kaznila sa 700 eura te mora platiti 50 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna, objavila je Danica.hr.

Foto Umjetnička škola Poreč

POREČ: David Pršurić pobijedio na Međunarodnom harmonikaškom natjecanju „Daruvar Accordion Award“

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Od 31. svibnja započinje ljetna regulacija prometa u starogradskoj jezgri