in

Pucnjava na Ipsilonu! Autom s migrantima nasrnuo na policajca

Ilustracija

Jučer oko 15,35 sati na Istarskom ipsilonu, prilikom pojačanog postupanja po suzbijanju nezakonitih migracija, policijski službenik uporabio je vatreno oružje kako bi od sebe otklonio izravnu opasnost koja mu je prijetila, objavila je u svom priopćenju Policijska uprava istarska.

Naime, policijski službenici uočili su sumnjivo vozilo marke Škoda, slovenske nacionalne oznake, koje se kretalo u smjeru Pazina, za koje su prethodno raspolagali informacijama da se dovodi u vezu s mogućim krijumčarenjem ljudi. Na pokušaj zaustavljanja vozila, uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala policije, vozač se oglušio i nastavio kretati velikom brzinom, sve do dijela ceste gdje se izvode radovi i promet se odvija jednom prometnom  trakom. Nailaskom na kolonu vozila nepoznati vozač zaustavio je vozilo, a u tom trenutku iz vozila su izašle četiri nepoznate osobe, koje su pobjegle u šumu. Policijski službenik prišao je vozilu, a u tom trenutku vozač je, s namjerom bijega, vozilom nasrnuo prema policijskom službeniku.

Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih osoba, s obzirom da je vozač krenuo zaobilaziti zaustavljena vozila u namjeri da nastavi vožnju prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, policijski službenik uporabio je vatreno oružje, odnosno ispalio hitac u smjeru pneumatika vozila.

Nepoznati vozač pobjegao je s mjesta događaja, policijski službenici pronašli su vozilo kilometar dalje.

U događaju nitko nije ozlijeđen. 

Tijekom večeri policijski su službenici na području Roča pronašli osobe koje su pobjegle iz vozila. Prema do sada utvrđenom radi se o nezakonitim migrantima, državljanima Kosova, dok se za vozačem Škode intenzivno traga, piše u priopćenju policije.

NAJNOVIJA VIJEST: VOZAČ PRONAĐEN KOD HUMA

Nakon intenzivne potrage, policijski službenici su danas oko 10.50 sati, na području Huma, pronašli i uhitili slovenskog državljanina, kojeg se dovodi u svezu s krijumčarenjem migranata i napadom na policijskog službenika. Muškarac je priveden u Policijsku postaju Buzet te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

Predupisi u prvi razred OŠ Tar-Vabriga počinju 23. siječnja

Predupisi u prvi razred OŠ Tar-Vabriga počinju 23. siječnja

Danas kontrola alkoholiziranosti vozača u cijeloj Istri

Danas kontrola alkoholiziranosti vozača u cijeloj Istri