in

U Puli pronađena plantaža marihuane

Djelatnici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave istarske dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 32-godišnjak i 41-godišnjakinja počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama te omogućavanje trošenja droge. Rezultate dovršenog kriminalističkog istraživanja predstavio je danas na konferenciji za medije voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Valter Gržeta.

Temeljem saznanja da se u dvorištu kuće na području Pule uzgaja indijska konoplja te da se 32-godišnjak i 41-godišnjakinja bave preprodajom droge, policijski službenici su 2. listopada, temeljem naloga nadležnog suda, obavili pretragu dvorišta, garaže i ostave. Prilikom pretrage pronašli su 22 bogato razvijene biljke indijske konoplje koje su se nalazile zasađene u vrtu, 23 osušene stabljike indijske konoplje, posude i staklenke s ukupno 738.85 grama lišća konoplje, 71 grama sjemenki koje svojim morfološkim karakteristikama odgovaraju sjemenkama indijske konoplje, 2.7 grama ketamina, 2.1 grama MDMA, jedan grama amfetamina, jedan komad ecstasya i tri komada diazepama. Osim droge, policijski službenici pronašli su i oduzeli jednu preciznu digitalnu vagu, mobitele i druge predmete namijenjene počinjenju kaznenog djela.

Preliminarnim testiranje oduzete biljne materije, kao i testiranjem uzoraka sasušenih i svježih biljaka dobivena je reakcija koja ukazuje na visoko koncentriranu prisutnost THC-a pa je tako očitana vrijednost od preko 15% THC-a, što ukazuje na drogu visoke kvalitete koja je dobivena križanjem različitih sorti. Uz pronađenih 738.85 grama, od oduzetih sasušenih i svježih biljaka bi se po tabličnoj procjeni skale prirasta moglo pribaviti oko četiri kilograma marihuane, no radom policijskih službenika spriječeno je da ta droga dođe do krajnjih konzumenata.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 3. listopada u večernjim satima, osumnjičeni su privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Poreču nagrada za grad s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj!

Očišćeno podmorje u porečkoj luci