in

Pula: Pronašao granatu prilikom šetnje psa

Foto: PixaBay.com

U ponedjeljak, 17. prosinca oko 16.30 sati, građanin je prilikom šetnje psa, u blizini napuštenog bunkera kod Rizzijeve ulice u Puli, pronašao predmet nalik na eksplozivno sredstvo te je odmah obavijestio policiju. Policijski službenici Protueksplozijskog odjela pregledali su mjesto događaja i utvrdili da se radi o ručnoj granati, zaostaloj iz doba Drugog svjetskog rata te su je izuzeli radi uništenja.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz Drugog svjetskog rata svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

U cilju zaštite svih građana i ovom prilikom pozivamo građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenuta sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno, na mjestima koja su dostupna ostalim građanima. Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija”, a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Kaštelir: Njemačkom državljaninu otuđen čamac

Kaštelir: Njemačkom državljaninu otuđen čamac

Božićni paketi Crvenog križa Poreč za socijalno ugrožene

Božićni paketi Crvenog križa Poreč za socijalno ugrožene