in

REKETARIO U NOVIGRADU: 38-godišnjak prijetio ubojstvom vlasniku firme i tražio 350 tisuća kuna

Ilustracija MUP

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 23. rujna 2021. ispitalo hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela iznude u pokušaju iz čl. 243. st. 1. u vezi s čl. 34. Kaznenog zakona te tri kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. KZ-a. (29. 9. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 38-godišnjak 21. rujna 2021. u Novigradu, u više navrata nazvao vlasnika jednog trgovačkog društva koje je u stečaju, a s kojim je imao poslovni odnos, te tražio isplatu iznosa od 350.000,00 kuna i pritom mu zaprijetio kako će to riješiti na svoj način odnosno ubiti ih i sve uništiti, a prijetnje je ponovio u jednom razgovoru ako mu ne pripremi 150.000,00 eura. Osnovano se sumnja da je osumnjičenik istoga dana nazvao direktoricu drugog trgovačkog društva, s kojim je ranije imao poslovni odnos, te i njoj zaprijetio da će ih svih ubiti, kao i da hoće odmah novce nakon čega joj je poslao i prijeteću poruku ako idući dan ne riješe novac. Osnovano se sumnja da je prijeteće riječi uputio i šefici pravne službe koja ga je nazvala kako bi riješili nastali problem.
Nakon što je osumnjičenik uhićen 21. rujna, osnovano se sumnja da je nastavio prijetiti, pa je tako uputio prijetnje policijskom službeniku prilikom službene radnje uhićenja istovremeno ga vrijeđajući na nacionalnoj osnovi, a u prostorijama policijske postaje je, pred policijskim službenicima, zaprijetio je da će ubiti vlasnika prvog trgovačkog društva u stečaju s kojim je imao poslovni odnos.

Županijski sud u Puli je 23. rujna 2021. prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i okrivljeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na sudionike kaznenog postupka (članak 123. stavak 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Izvor Dorh

Nagrade za najbolje uzgajivačke kaktusa i sukulenata u Žminju

Na „Bodljikavim danima u Žminju” gotovo 300 kaktusa i sukulenata iz cijele Istre

starci starije osobe old people

Poreč i ove godine umirovljenicima sufinancira dopunsko osiguranje s 420 kuna