in

Rekorder s 2,58 promila na biciklu: Policija za vikend isključila više vozača iz prometa – “papreno” kažnjeni

Tijekom proteklog vikenda, od 23. do 25. srpnja, na području Policijske uprave istarske evidentirane su 23 prometne nesreće, od kojih osam nesreća s ozlijeđenim osobama i 15 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna je osoba teško ozlijeđena, a sedam lakše ozlijeđeno. U dvije  prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.
Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali  564 vozača/vozila te su iz prometa isključili 11 vozača i tri vozila. Utvrđena su 315 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 87 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 73 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 11 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 44 prekršaja
  • ostali prekršaji – 100 prekršaja

Od vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola, za izdvojiti je događaj koji se dogodio u subotu, 24. srpnja oko 23.20 sati. Naime, policija je zaprimila dojavu da da se osoba vozi biciklom autocestom A9 (Istarski ipsilon) te su policijski službenici nedaleko mosta Mirna zatekli 41-godišnjeg slovenskog državljanina koji je pod utjecajem alkohola od 2.58 promila upravljao biciklom, a da pritom nije bio ni označen reflektirajućom odjećom. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv vozača bicikla je pokrenut prekršajni postupak.

Istog dana oko 17.30 sati prometna pulska policija je u Valturi zaustavila automobil Ford, riječke registarske oznake, kojim je iz smjera Valture u smjeru Ušićevih Dvora pod utjecajem alkohola od 1.95 promila upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin. Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču je izrečena novčana kazna od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Jučer oko 20.30 sati 70-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1.98 promila upravljao automobilom Volkswagen, pulske registarske oznake, kolnikom Fažanske ceste. Nedaleko Valbandona, vozač je u zavoju zbog velike koncentracije alkohola izgubio nadzor nad automobilom, prešao van kolnika i udario u zemljano uzvišenje. U nesreći je nastala materijalna šteta, a vozaču je radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena novčana kazna od 11.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor PU istarska

Iz Lidla povlače proizvod zbog pesticida etilen oksida, nemojte ga konzumirati

mup policija prometna nesreća

Fizički ga napali: Pokušali opljačkati maloljetnika