in

Rezultati prometne akcije: Mnogi uhvaćeni kako parkiraju na mjestima za osobe s invaliditetom

Foto MUP

Jučer je u suradnji s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli i djelatnicima Pula Parkinga provedena prometna akcija u cilju zaštite osoba s invaliditetom

Policijski službenici su jučer od 10 do 14 sati, u suradnji s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli i djelatnicima Pula Parkinga obavljali nadzor na parkiralištima trgovačkih centara na području Pule, Fažane i Medulina te ispred zdravstvenih ustanova u Puli. Tijekom trajanja akcije  sankcionirano je 12 vozača i to 11 vozača zbog nepropisno parkiranih vozila na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom, a jedan vozač zbog zlouporabe znaka pristupačnosti. Specijalnim vozilom „pauk“ premještena su četiri vozila.

Postaja prometne policije Pula-Pola će i nadalje provoditi  preventivno-represivne akcije usmjerene na suzbijanje navedenih prekršaja te će policijski službenici i prilikom obavljanja svojih svakodnevnih zadaća biti usmjeravani na navedenu problematiku, a sve kako bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu.

Policijska uprava istarska još jednom podsjeća vozače da ne parkiraju na mjestima koja su rezervirana za parkiranje osoba za invaliditetom te da poštuju prometne propise i vode računa o sigurnosti svojih sugrađana s invaliditetom, priopćila je policija.

kamenjak nesreća ilustracija vatrogasci pula

Francuskinja s 14 metara visine skočila u more – teško je ozlijeđena

INA u Umagu otvorila novu benzinsku postaju s trgovinom