in

ROVINj: Preminula curica koju je otac ostavio u užarenom autu

Ilustracija Pixabay

Policija je danas primila obavijest da je dijete, koje je pronađeno 4. srpnja bez svijesti u Rovinju, preminulo jučer u riječkoj bolnici.

Četverogodišnja djevojčica je u petak u teškom stanju dovedena u Klinički bolnički centar Rijeka nakon što ju je otac više od sata samu ostavio u ugrijanom automobilu na preko 40 stupnjeva.

Unatoč naporima medicinskog osoblja Jedinice za intenzivno liječenje riječke Klinike za pedijatriju teške ozljede mozga bile su kobne.

O smrti djevojčice obavješteni su Centar za socijalnu srb i policija. 

Djevojčicu je u vrijeme dok je bio na poslu u automobilu ostavio otac, inače frizer po zanimanju. Policiju je pozvao oko 14.30 sati, javivši da je djetetu pozlilo. Curica je u bolnicu dovedena u komatoznom stanju, budući da je dobila febrilne konvulzije i epileptičke napadaje. Unatoč naporima liječnika nije joj, nažalost, bilo spasa.

Policija je već jučer podnijela kaznenu prijavu protiv 33-godišnjeg oca. Prema jučerašnjoj kvalifikaciji kaznenog djela tereti ga se za povredu djetetovih prava. No, s obzirom da tragičan ishod priče, optužnica će biti proširena.

Istramet: Od Umaga do Zadra noćas više od 20.000 munja – ali kiše je bilo malo

Prva ribarska fešta u Červar Portu 10. srpnja