in

Sa skoro 3 promila ušao u lokal i pištoljem prijetio gostima

Ilustracija MUP

Policijski službenici su odmah nakon dojave pristigli na mjesto događaja i uhitili počinitelja

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 50-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijetnja.

Naime, policija je jučer oko 9.30 sati zaprimila dojavu da se u ugostiteljskom objektu na području Galižane nalazi muškarac koji prijeti drugim osobama vatrenim oružjem. Brzom intervencijom policijskih službenika muškarac je svladan i uhićen te je doveden u prostorije policije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 50-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.64 promila ušao u ugostiteljski objekt na području Galižane te je pritom pokazivao oružje drugim osobama i upućivao im prijetnje. Potom je napustio objekt, no nakon kratkog vremena osumnjičeni se ponovo vratio te je izvadio pištolj i usmjerio ga prema 30-godišnjaku, uputivši mu ozbiljne prijetnje.

U događaju nitko nije ozlijeđen, a muškarac je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske zbog sumnje da je počinio kazneno djelo. Budući da je pod utjecajem alkohola posjedovao pištolj za koji nema dozvolu te ga je nosio na javnom mjestu i time izazvao uznemirenost građana, policija će protiv osumnjičenog podnijeti i optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, objavila je istarska policija 8. veljače 2023.

kaciga policija mup

Teško ozlijeđen motociklist. Vozač auta oduzeo mu prednost u kružnom toku

Izvor Policijska uprava istarska

Dvaput ukrao građevinski materijal u istoj trgovini