in

Šest naleta na životinje u Taru, Višnjanu, Ponte Portonu, na Ipsilonu…

Ilustracija - Foto Anatoly Kalmykov za Pixabay

Policija upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači

Tijekom vikenda na području Policijske uprave istarske zabilježeno je pet naleta na divljač i jedan nalet na domaću životinju.

Prvi nalet zabilježen je u subotu oko 6.50 sati na cesti Karigador-Lovrečica, kada je 28-godišnjak automobilom Opel, pulske registracijske oznake, prednjim dijelom automobila udario u magaricu, a potom je u istu životinju udario automobil VW, pulske registracijske oznake, kojim je iza njega upravljala 44-godišnjakinja. Na automobilima je nastala materijalna šteta. Brigu o ozlijeđenoj životinji preuzeo je 56-godišnji vlasnik, protiv kojeg se,  jer nije vodio brigu o životinji, pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Oko 7.30 sati je na području Višnjana 44-godišnjakinja automobilom Citroen, pulske registracijske oznake, prednjim dijelom  automobila udarila u srnu koja joj je istrčala na kolnik. Brigu o uginulog divljači preuzelo je nadležno lovačko društvo. Potom je oko 22.30 sati 32-godišnjakinja koja je upravljala  automobilom Seat, pulske registracijske oznake, Istarskim ipsilonom iz smjera Vodnjana u smjeru Kanfanara udarila u divlju svinju, koja je nakon udara uginula. Nakon petnaestak minuta je na cesti Pula-Vodnjan, 34-godišnjak automobilom Peugeot, virovitičke registracijske oznake, prednjim dijelom automobila udario u divlju svinju, koja se udaljila s mjesta nesreće.

U nedjelju, 30. listopada oko 00.15 sati na području Tara, 19-godišnjak je automobilom  VW Scirocco, pulske registracijske oznake, udario u srnu koja je nakon udara uginula. Posljednji nalet zabilježen je oko 19 sati  na cesti Nova Vas Ponte Porton, kada je 40-godišnjakinja prednjim dijelom automobila BMW, pulske registracijske oznake udarila u srneću divljač koja se udaljila.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Izvor Policijska uprava istarska

Photo: Matija Habljak/PIXSELL magarci ilustracija

KARIGADOR-LOVREČICA – Dva vozila udarila magaricu. Kazna protiv njenog vlasnika

trgovina dućan butiga ilustracija unsplash

Opozvan proizvod zbog povišene razine pesticida klorpirifosa