in

Sin pokušao ubiti oca. Teško ga ozlijedio nožem. Srećom da su se umiješali susjedi

Ilustracija - Foto 4711018 za Pixabay

Županijsko državno odvjetništvo u Puli je 4. travnja 2023., pokušalo provesti dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog 26-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, ali zbog raspravne nesposobnosti to nije bilo moguće provesti, te je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 26-godišnjaka zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo protiv života i tijela ubojstvom u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona/11.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 26-godišnjak 1. travnja 2023. između 17:00 i 18:00 sati, u stanu u Puli, u nakani da liši života svog oca (54-godišnji državljanin Republike Hrvatske) nožem ga ubo u predjelu lijevog prsišta te se, nakon nekoliko zamaha i očeve obrane, udaljio iz stana. Osnovano se sumnja i da je nastojao ponovno napasti oca ispred zgrade, ali su ga u tome spriječili građani pa je 26-godišnjak pobjegao s mjesta događaja, a smrtni ishod je izbjegnut pravovremenom liječničkom intervencijom.

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo je sucu istrage Županijskog suda prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 26-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda prihvatio je navedeni prijedlog i odredio okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, objavio je DORH.

Foto Vatrogasci Umag - ilustracija

UMAG: Gorio ugostiteljski objekt u Đubi. Policija otkrila uzrok

Foto Lions klub Poreč

DOBRO JE ČINITI DOBRO: Lionsi u Poreču za Uskrs skupljaju donacije za Dom zdravlja