in

SKUPO ĆE PLATITI: Pijan sjeo za volan iako mu je vozačka dozvola oduzeta

Ilustracija MUP

U dane vikenda, od 19. do 21. studenoga 2021. godine, na području Policijske uprave istarske evidentirano je šest prometnih nesreća, i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tri osobe su lakše ozlijeđene, a alkohol kao uzrok evidentiran je u jednoj prometnoj nesreći.

Buzetska je policija  prilikom kontrole prometa u petak, 19. studenoga oko 18.35 sati, na državnoj cesti D44 u naselju Ročko Polje zaustavila automobil Mazda, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 30-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako muškarac upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2.34 promila, i to u vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta.

Policijski službenici isključili su vozača iz prometa i zadržali ga u policijskoj postaji do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrekli su mu novčanu kaznu od 20.700 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Policijski službenici kontrolirali au ukupno 420 vozača i vozila te su iz prometa isključili 19 vozača i tri vozila. Utvrđeno je 224 prekršaja, od kojih:

  • nepropisna brzina – 96 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 27 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 17 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 23 prekršaja
  • ostali prekršaji – 61 prekršaj.

novac kune novčanice policija ilustracija

UMAG: Ukrala novac tvrtki za upravljanje stambenim zgradama

požar vatra ilustracija

Ozlijeđen u požaru – Stavio na štednjak tavu s uljem i zaspao