in

Slovenac osumnjičen za obijesnu vožnju – upao nelegalno u kamp, motorom pokušao srušiti policajca, bježao…

Foto Policijska uprava istarska

Muškarac je prvo krenuo motociklom prema policijskom službeniku, a potom je od Banjola do Pule iz obijesti kršio prometne propise i ugrožavao sigurnost drugih sudionika u prometu

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim slovenskim državljaninom te su utvrdili sumnju da je počinio kaznena djela obijesna vožnja u cestovnom prometu i prisila prema službenoj osobi.

Muškarca se sumnjiči da je 28. siječnja oko 23 sata pod utjecajem alkohola od dva promila motociklom Yamaha, slovenske registracijske oznake, neovlašteno ušao u autokamp u Banjolama. Po dolasku policijskih službenika, 30-godišnjak je motociklom krenuo prema policijskom službeniku, zbog čega se policijski službenik bio prisiljen izmaknuti te je na taj način osumnjičeni silom spriječio službenu osobu u obavljanju službene radnje koja je u okviru policijskih ovlasti.

Počinitelj je, unatoč izdanim upozorenjima i zapovijedima, naglo povećao brzinu kretanja i uputio se prema Puli, kršeći pritom iz obijesti prometne propise i ugrožavajući sigurnost drugih sudionika u prometu. U više navrata kretao se drugom prometnom trakom namijenjenom za vozila iz suprotnog smjera te je ugrozio bar dva vozila, a tri puta nije se zaustavio na znak obaveznog zaustavljanja.

Vozač je dolaskom do Nazorove ulice u Puli pao s motora i zadobio teže ozlijede. Kako bi ga spriječili u daljnjem bijegu, policijski službenici su nad osumnjičenim primijenili sredstva prisile i tako da onemogućili u daljnjem činjenju protupravnog ponašanja.

Nakon što mu je pružena liječnička pomoć, 30-godišnjak je otpušten iz pulske bolnice te su policijski službenici nad njim proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela. Kaznena prijava protiv osumnjičenog podnosi se nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, objavila je istarska policija 30. siječnja 2023.

Foto Tanja Kocijančić benzinska tar ožujak 2022

Vlada potvrdila – Poskupljuje gorivo 31. siječnja

Foto - Ilustracija MUP

PLOVANIJA – BUJE: S 2,87 promila sletio van ceste, udario u stijenu i sudario s drugim autom. Ozlijedio tri osobe