in

Slučaj podmuklo UBIJENOG PSIĆA u ČERVAR PORTU sada istražuje POLICIJA

Foto: Facebook

Nažalost, psić koji je jučer pronađen na plaži u Červar Portu, u zatvorenoj vreći za krumpire, zajedno s kamenjem, nema čip, pa će biti vjerojatno teže pronaći počinitelja ovog stravičnog zločina protiv nedužne životinje. Počinitelj je psića namjerno stavio u vreću i bacio u more, s očitom namjerom da ga usmrti. Policija je jutros obavila očevid na licu mjesta, zajedno s djelatnicima Veterinarske bolnice Poreč, odakle su nam rekli da su prvu dojavu dobili sinoć oko 20.10 sati. Dežurni higijeničar otišao je odmah na tu plažu, ali bilo je mračno, pa ga nije pronašao. Stoga su se vratili jutros, u pratnji komunalnih redara Grada Poreča, koji su također alarmirani jutros.

-Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča zaprimio je prijavu Veterinarske bolnice Poreč da je na plaži u Červar-Portu u blizini arheološkog nalazišta Loron pronađen mrtav pas u vreći od krumpira u kojoj je bilo kamenja. Komunalni redar izašao je na mjesto događaja s djelatnikom Veterinarske bolnice i prilikom izvršenog mikročipiranja utvrdio da je pas nepoznatog vlasništva. S obzirom da se radi o osnovanoj sumnji počinjenja kaznenog djela usmrćivanja životinje, a što je zabranjeno sukladno Zakonu o zaštiti životinja, o tome je obaviještena i Policijska postaja Poreč, koja je izlaskom na teren obavila očevid i postupila sukladno svojim ovlastima i nadležnostima. Također je obaviješten i veterinarski inspektor radi poduzimanja mjera iz svojih nadležnosti, piše u odgovoru Grada Poreča.

Policija nam je potvrdila da je započela provoditi izvide temeljem medijskih natpisa o pronalasku mrtvog psa u Červar-Portu, a danas je zaprimila i službenu prijavu, odnosno obavijest Grada Poreča o navedenom događaju.

-Policijski službenici obavili su očevid te nastavljaju utvrđivati sve okolnosti ovog događaja, piše u odgovoru Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU istarske.

Razgovarali smo i s direktorom Veterinarske bolnice dr. Brankom Jurićem koji je istaknuo da su preuzeli lešinu i zbrinuli je. No, teško da će se otkriti je li životinja bila već uginula kada je bačena u more ili je bila živa, pa je na taj način počinitelj želio psića utopiti. Ustanovili su da se radilo o psu mješancu crno smeđe boje, manjeg rasta.

Svakako bi dojave građana puno pomogle, ako je netko nešto vidio, da se razotkrije osoba koja za ovo mora biti kažnjena.

Podsjetimo, sve se saznalo jučer popodne nakon što je jedna obitelj šetala tom plažom, pronašla nesretnog psića i fotografije objavila na Facebooku, gdje se to munjevitom brzinom proširilo.

Tužno je ovo priča u doba kada postoje udruge koje brinu o napuštenim životinjama, volonteri koji o njima brinu, sklonište u Veterinarskoj bolnici, ali i dobri ljudi koji su ih voljni udomiti.

Usmrćivanje životinje na okrutan način nije i nikako ne smije biti rješenje za one koji ljubimce više ne žele!!!

POREČ OTVORIO NATJEČAJ: I ove godine sufinancira se uklanjanje azbesta

Legendarni Zoran Predin na porečkoj BOOKtigi!