in

Šokantan slučaj u Istri: Pucao u parku iz zračne puške i ugrozio sigurnost građana

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Rovinjska će policija prijaviti 26-godišnjaka, koji je pucao iz zračne puške u parku, zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Naime, muškarca se sumnjiči da je 26. svibnja oko 17 sati od jednog turističkog naselja do parka Punta Corente u Rovinju nosio u ruci zračnu pušku, oružje C kategorije, bez odgovarajuće navlake ili kovčega. Nakon što je došao u park, odložio je oružje na stol, a što je uznemirilo dvije žene koje su se udaljile iz parka. Muškarac je potom postavio papirnate mete na obližnje drvo te je ispalio tridesetak komada zračnog streljiva, ugrožavajući pritom sigurnost građana na javnom mjestu.

Policijski službenici oduzeli su od muškarca pušku s pripadajućim streljivom te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Policija upozorava građane kako se zračna puška ubraja u oružje kategorije C te kako osobe koje nabave takvo oružje dužne su ga prijaviti nadležnom tijelu u roku od osam dana od dana nabave. S oružjem i streljivom mora se postupati s osobitom pažnjom te se mora čuvati u stambenom ili drugom prostoru koje se nalazi u mjestu prebivališta ili boravišta vlasnika zaključano tako da neovlaštene osobe ne mogu doći do njega.

Vlasnik oružja dužan je oružje držati u ispravnom stanju i s njime pravilno i sigurno rukovati. Oružje je zabranjeno upotrebljavati na javnom mjestu ili mjestima gdje se može ugrožavati sigurnost građana, objavila je istarska policija 27. svibnja 2024.

pixabay

Počeo novi krug upisa trezoraca

Ilustracija - Foto Policijska uprava sisačko-moslavačke

RAZBIJAO STAKLA I KRAO: Istarka policija privela muškarca koji je oštetio 20-ak automobila