in

SULUDO: Nijemac bježao po Ipsilonu, udario “maricu”, ozlijedio policajce…

Policija je prijavila njemačkog državljanina jer je bježao automobilom, oštetio policijsko vozilo i ozlijedio dvoje policijskih službenika

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU istarske proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 39-godišnji njemački državljanin počinio kaznena djela prisila prema službenoj osobi, oštećenje tuđe stvari te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime, 2. listopada oko 2.50 sati, policijski službenici su u Tršćanskoj ulici u Puli uočili automobil Škodu, njemačke registarske oznake kako prelazi na suprotnu stranu kolnika te su presretačem krenuli za vozilom, pokušavajući ga zaustaviti uz korištenje zvučnih i svjetlosnih signala. Vozač se oglušio na signale policije, povećao je brzinu kretanja i uputio se Istarskim ipsilonom prema Umagu. Tijekom vožnje naglo je mijenjao smjer kretanja i ulazio u putanju policijskih vozila koja su ga pokušala zaustaviti, pri čemu je udario u policijski kombi (tzv. maricu), oštetio je i ozlijedio dvoje policijskih službenika. Na taj je način spriječio policijske službenike u obavljaju službene radnje te je općeopasnom radnjom ugrozio njihove živote i živote i imovinu ostalih sudionika u prometu.

Dolaskom do naplatnih kućica u Umagu, vozač se nakratko zaustavio te su ga tada policijski službenici spriječili u nastavku vožnje, uhitili ga i priveli u policijsku postaju.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja 2. listopada u večernjim satima, 39-godišnji njemački državljanin priveden je u pritvorsku jedinicu PU istarske, javljaju iz policije. 

kaciga motor moped motocikl ilustracija mup policija

Vozač auta mu oduzeo prednost: U Rovinju motociklist teško ozlijeđen

POSLOVNA IDEJA GORANA MAČINKA: Porečani obišli prvi hrvatski pogon za proizvodnju slamčica od papira