in

SV. LOVREČ: Požar opet kod sela Heraki gdje su noćas vatrogasci branili kuće

Požar kod Heraka u Sv. Lovreču - foto DVD Castrum

Požar na području sela Heraki u Općini Sv. Lovreč stavljen je pod kontrolu vatrogasaca rano jutros, no ponovno se razbuktao na jednoj lokaciji oko podneva. Potvrdio nam je to zapovjednik porečkih vatrogasaca Denis Matošević koji je rekao da su ondje tijekom dana sedam pripadnika njihovog JVP-a a ostat će dok god bude vjetra.

Požar kod sela Heraki - Foto DVD Castrum Sv. Lovreč
Požar kod sela Heraki – Foto DVD Castrum Sv. Lovreč

Naime, noćas su kod sela Heraki u gašenju sudjelovala 26 vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila iz JVP Poreč, DVD Plamen Višnjan, DVD Castrum Sv. Lovreč i Vitis Vižinada. Požar na otvorenom prostoru dojavljen im je u 00:28 sati, lokaliziran je u 4.15, a ugašen u 5.30 sati.
Nažalost, ponovno se vatra rasplamsala tijekom utorka, ali odmah su je ugasili, kaže Matošević. Problem stvara vjetar koji i danas puše.

-Noćas je gašenje požara bilo vrlo zahtjevno zbog teško pristupačnog terena i bilo je nemoguće gasiti vatrogasnim vozilima. U jednom trenutku vjetar je promijenio smjer te su vatrogasne snage u Herakima morale braniti kuće, kazao je zapovjednik Matošević i kazao da će do daljnjeg čuvati požarište, pa čak i cijelu noć ne bude li se vjetar smirio.

Policija je na terenu cijeli dan i obavlja očevid kako bi se utvrdio uzrok požara.

Požar u Herakima - Foto DVD Plamen Višnjan 9-8-2022
Požar u Herakima – Foto DVD Plamen Višnjan

Foto TZ Funtana - Antonella Malis

Koncert Antonele Malis i Mate Grgata u Funtani večeras, 9.8.

Dominik, Larisa i Luka novi darivatelji krvi -Foto Crveni križ Poreč

Poreč: Crveni križ ima 5 novih darivatelja krvi