in

TAR: Podignuta optužnica protiv 31-godišnjaka zbog pokušaja teškog ubojstva i krađa

Foto MUP

Županijsko državno odvjetništvo u Puli 28. lipnja 2022., nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv 31-godišnjeg državljanina Republike Njemačke zbog počinjenog kaznenih djela teškog ubojstva u pokušaju, teških krađa i prisile prema službenoj osobi u pokušaju.

Okrivljenog 31-godišnjaka se tereti da je u popodnevnim satima 24. siječnja 2022., na području Tara, u nakani da liši života 47-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, a kako bi spriječio da bude otkriven kao počinitelj kaznenog djela teške krađe, uboo ga nožem u predjelu prsnog koša. Do smrtnog ishoda oštećenika nije došlo jer nije ozlijeđen neki vitalni organ. 

Okrivljenika se tereti i da je u popodnevnim satima 24. siječnja 2022., na području Tara, uporabom fizičke snage nasilno ušao u prostor motodroma i uzeo te za sebe zadržao alat i računalnu opremu. Tereti ga se da je 17. siječnja 2022., na nogometnom igralištu uporabom odgovarajućeg alata razbio staklo na samoposložnom automatu za piće i uzeo te za sebe zadržao određeni broj limenki piva i drugih artikala. 

Okrivljenika se tereti da je u popodnevnim satima 24. siječnja 2022., na području Tara, kako bi onemogućio policijske službenike da ga legitimiraju, prema njima mahao nožem, no policijski službenici su ga uspjeli svladati. 

Optužno vijeće Županijskog suda u Puli na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Puli produljilo je okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Izvor DORH

Ilustracija MUP policija mup more

UMAG: Lažno dojavila da je u turističkom naselju bomba

korona covid potvrda foto tanja kocijančić

Produženo trajanje covid-potvrda