in

TEŠKA KRAĐA U ISTRI: Mladi dečki pokrali 86-godišnjaka. Uzeli mu 170.000 dolara

Foto Policijska uprava istarska

Četvero osumnjičenih mladića je privedeno te se protiv njih podnosi kaznena prijava poradi teške krađe  

Pazinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su četvorica mladića, 21-godišnjak, dvojica 19-godišnjaka i jedan maloljetnik, 11. rujna u večernjim satima u okolici Pazina počinili kazneno djelo teške krađe na štetu 86-godišnjaka.

Naime, njih se sumnjiči da su, nakon što su ušli kroz otvoreni prozor kuće u vlasništvu 86-godišnjaka, nasilno otvorili zaključani radni stol i iz njega otuđili novac u vrijednosti od preko sto sedamdeset tisuća dolara.

Policijski službenici su temeljem prikupljenih saznanja i operativnim radom na terenu već idućeg dana na području Općine Kanfanar uhitili maloljetnika kojeg se dovodi u vezu sa događajem, a 13. rujna na području Vrbovskog uhitili su i 21-godišnjaka i jednog 19-godišnjaka. Drugi 19-godišnjak uhićen je 14. rujna na području Zagreba te su svi prepraćeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Foto: PU istarska

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako su osumnjičeni dio ukradenog novca konvertirali u drugu valutu u mjenjačnicama na području Zagreba kako bi sakrili trag novca. Ukradenim novcem kupovali su skupocjene automobile, dok su dio novca zadržali za sebe. Automobili kupljeni nezakonito stečenim novcem su oduzeti, kao i preostali dio ukradenog novca pronađen u njihovom posjedu koji će biti vraćen vlasniku, objavila je istarska policija 17. rujna 2023.

Utakmica Poreča i Nexea - Foto RK Nexe Našice

Paket24 Premijer liga: Porečani poraženi u Našicama

nemoj koristiti ovu fotku više

Kod Rovinjskog Sela poginuo 46- godišnjak: Policija objavila detalje tragične nesreće