in

Teška nesreća na A1 – Jedna osoba poginula, sedam ozlijeđenih. Kolone kilometarske

04.08.2022., Novgrad na Dobri - Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Danas, 4. kolovoza, oko 10.30 sati kod čvora Novigrad na Dobri na autocesti A1 u smjeru Zagreba, na 51. kilometru, dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri osobna automobila – slovačkih, slovenskih i srpskih registarskih oznaka. Smrtno je stradao 46-godišnji državljanin Slovačke, a sedam osoba prevezeno je u Opću bolnicu Karlovac gdje su potvrdili da nisu životno ugroženi. Zbog prometne nesreće nastala je kolona od desetak kilometara.

U tijeku je očevid na mjestu prometne nesreće, a promet autocestom u smjeru Zagreba je obustavljen te se na čvoru Novigrad na Dobri preusmjerava na cestu D-6 Netretić-Karlovac-Zagreb, javlja Index.hr.

HAC o teškoj nesreći: Molimo ne krećite prema Zagrebu dok se ne raščisti autocesta

HAC – A1 Zagreb-Split-Ploče – zbog prometne nesreće na 51. km između čvorova Bosiljevo I i Novigrad u smjeru Zagreba, vozi se jednim prometnim trakom. U oba smjera vozi se u kolonama, uz zastoje, a u smjeru Zagreba kolona je oko 7 km. Preporuča se iz smjera autoceste A1 silazak na čvoru Ogulin, a iz smjera autoceste A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Vrbovsko, gdje se također čeka u dužim kolonama

HAC moli korisnike, kojima je za cilj putovanje prema Zagrebu, da ukoliko su u mogućnosti, ne kreću na put dok se situacija na autocesti ne stabilizira, kako se ne bi stvarali zastoji i dodatne kolone vozila u prilazu naplatnim postajama te na samoj dionici.

-Zadnjih dana svjedoci smo čestih prometnih nesreća te apeliramo na sve korisnike da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Brzina, umor i nepažnja najčešći su uzroci prometnih nesreća, stoga se odgovornom vožnjom jedino može stići sigurno do cilja, poručuju iz HAC-a.

Foto Grad Poreč groblje polaganje vijenaca 2022 zoran rabar

POREČ: Položeni vijenci uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Vijenci za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja