in

TEŠKO OZLIJEĐENA: 79-godišnjak na “zebri” srušio ženu

Jedna je osoba teško ozlijeđena u prometnoj nesreći jučer u Puli

Jučer, 12. kolovoza oko 9,45 sati u Zagrebačkoj ulici u Puli, 79-godišnjak je upravljao automobilom Hyundai, pulske registarske oznake te se pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom pri čemu je prednjim dijelom udario u 35-godišnjakinju koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Ozlijeđenoj pješakinji pružena je pomoć u pulskoj bolnici gdje je zbog teških ozljeda zadržana na liječenju.

Kako bi se povećala sigurnost pješaka, kao jedne od najugroženijih skupina sudionika u prometu, Policijska uprava istarska apelira na vozače da povećaju oprez i uvažavaju pješake u prometu:

  • Usporite vozila kada se približavate pješačkom prijelazu zbog propuštanja pješaka koji prelaze kolnik!
  • Zaustavite vozilo ispred pješačkog prijelaza kada su pješaci djeca, stare i iznemogle osobe, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom i kad tek stupaju na pješački prijelaz!
  • Ne parkirajte vozilo na nogostupu, u raskrižju i na pješakom prijelazu!

 Ujedno podsjećamo pješake da i za njih vrijede određeni prometni propisi, kojih se trebaju pridržavati kako bi povećali svoju, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu:

  • Koristite nogostup ili drugu površinu za kretanje pješaka, a u slučajevima kada nema nogostupa, hodajte što bliže rubu kolnika!
  • Ako se krećete u skupini, hodajte jedan iza drugoga!
  • Ako se krećete kolnikom na javnoj cesti izvan naselja, hodajte uz lijevi rub kolnika u smjeru kretanja, a noću i danju u slučajevima smanjene vidljivosti, budite osvijetljeni ili označeni reflektirajućim materijalom!
  • Pješački prijelaz koristite uvijek kad nije udaljen od vas više od 50 metara u naselju ili više od 100 metara izvan naselja!
  • Kada na cesti nema pješačkog prijelaza, prijeđite kolnik najkraćim putem, i to tako da ne ometate promet vozila!

Izvor PU istarska

Ukrali novčanike, ribu i školjke u Poreču, Umagu i Rapcu

Dileri uhvaćeni s amfetaminima i novcem od prodaje