in

Troje vozača naletjelo na srnu, jedan na psa

Na području Istre jučer su se dogodila četiri naleta na životinje te stoga policija poziva vozače na oprez

Tijekom jučerašnjeg dana troje vozača u Istri naletjelo je svojim vozilima na srne, dok je jedan vozač udario vozilom u psa.

Oko 6.55 sati, na državnoj cesti D44 iz smjera Lupoglava prema Buzetu 43-godišnja vozačica upravljala je automobilom Seat, pulske registarske oznake i u blagom zavoju udarila u srnu koja je pretrčavala kolnik. Stradalu životinju preuzeo je lovočuvar.

Drugi događaj naleta na srnu dogodio se oko 20.50 sati na županijskoj cesti 5008, kada je 45-godišnja slovenska državljanka upravljala automobilom Citroen, slovenske registarske oznake, iz smjera Buja prema naselju Triban. Na ravnom dijelu ceste vozačici je na cestu istrčala srna, koja se nakon sudara udaljila s mjesta događaja.

S mjesta događaja udaljila se i srna koja je oko 21.40 sati kod Barbana istrčala na cestu 43-godišnjaku. Muškarac je upravljao automobilom Peugeot, pulske registarske oznake iz smjera Žminja prema Barbanu te mu je iznenada na kolnik istrčala srna i sudarila se s vozilom.

Na području Pule, na kružnom toku Premanturske ceste s Ulicom Marsovo polje, 47-godišnjem vozaču je oko 11 sati na cestu istrčao pas nepoznatog vlasnika koji se, nakon što je u njega udario automobil, udaljio s mjesta događaja.

U svim slučajevima vozačima je nastala materijalna šteta na vozilima te Policijska uprava istarska upozorava vozače da, kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Policija napominje da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

korona covid

Istarski stožer – U utorak 40 novozaraženih, izliječenih 22

darivanje krvi crveni križ

POREČ: Akcija darivanja krvi u srijedu