in

U Baderni, Pazinu i Umagu naletjeli na divljač – divlja svinja preživjela, srne uginule

Ilustracija

Na području Umaga, Pazina i Poreča sinoć su zabilježena tri naleta na divljač. Prvi slučaj zabilježen je oko 20.15 sati u Ulici Špinel u Umagu, kada je 52-godišnjakinja prednjim dijelom  automobila BMW, pulske registarske oznake, naletjela na divlju svinju koja je pobjegla nakon sudara, a na automobilu je nastala šteta.

Drugi slučaj zabilježen je oko 21 sat sati na cesti Grdoselo-Pazin, kada je 49-godišnjak automobilom VW Passat, pulske registarske oznake, naletio na divljač srnu. Na automobilu je nastala materijalna šteta, a uginulu divljač preuzeo je lovočuvar.

Oko 23.10 sati na cesti Baderna-Sveti Lovreč 22-godišnjak je automobilom Renault Megane, pulske registarske oznake, udario u srnu koja je uginula. Uginulu divljač preuzeo je lovočuvar, a na automobilu je nastala materijalna šteta.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Izvor PU istarska

Dvije osobe ozlijeđene u nesreći u Žminju

kune novac novčanice

Nudila robu na prodaju pa pokrala 88-godišnjaku svu ušteđevinu