in

U Flengima vozaču pokušali zapaliti kamion i zatući ga lopatom

Foto: Adriatic.hr

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 43-godišnjak počinio kaznena djela prijetnja i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom (u pokušaju), dok se 47-godišnjaka sumnjiči da mu je pomagao u tome, priopćila je danas Policijska uprava istarska.

U utorak, 19. ožujka, oko 19.30 sati, 43-godišnjak i 47-godišnjak su se dovezli u naselje Flengi kod Vrsara te je 43-godišnjak, držeći u rukama dvije boce s lako zapaljivom tekućinom, prišao teretnom vozilu, u kojem se nalazio 46-godšnji državljanin Bosne i Hercegovine. Muškarac je zaprijetio 46-godišnjaku koji se nalazio u vozilu te je pokušao zapaliti jednu bocu, no oštećeni ga je uspio odgurnuti te su se boce razbile. 

Napadač je potom uzeo iz vozila još jednu bocu s lakozapaljivom tekućinom i lopatu te je s lopatom pokušao udariti 46-godišnjaka. U tom trenutku je iz obližnje kuće izašlo nekoliko osoba, koje 46-godišnjak pozvao u pomoć te su se muškarci fizički sukobili s 43-godišnjakom, koji je tada  pobjegao s mjesta događaja.

Policijski službenici su odmah pristigli na mjesto događaja te su iste večeri pronašli i uhitili 43-godišnjaka i 47-godišnjaka.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja sinoć su osumnjičeni privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

POREČ: DIG IT razgovaraonica ili kako odgajati djecu u digitalno doba

Uskoro počinju testiranja i tečajevi za spasioce na plažama