in

U Istri uhićen bjegunac kojeg Interpol Beograd traži radi ubojstva

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske su u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK-om) – Služba Zagreb i FAST jedinicom Crne Gore proveli kriminalističko istraživanje nad  35-godišnjim  državljaninom Crne Gore koji je 19. kolovoza uhićen zbog sumnje da je  počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave, a utvrđeno je i da je za njim od strane Interpola Beograd u svrhu uhićenja i izručenja Republici Srbiji raspisana međunarodna potraga zbog pokušaja ubojstva. 

Crnogorskog državljanina se sumnjiči da je u noći sa 17. na 18. kolovoza  u Medulinu, prilikom kontrole dao na uvid policijskim službenicima krivotvorenu vozačku dozvolu Crne Gore  koja je glasila na tuđe ime, a na kojoj se nalazila njegova fotografija. Također, koristio je lažni identitet i radi dogovora o medicinskom zahvatu.

U pretragama stana i prijevoznog sredstva osumnjičenika pronađeno  je više komada raznih krivotvorenih dokumenata i drugih predmeta te veća količina novca.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je  osumnjičenika predala pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava  dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je istarska policija 20. kolovoza 2022.

policija traka mjesto nesreće

Zatvorena cesta kod Pazina zbog trostrukog sudara. Promet teče obilazno

Turnir sv. Bernarda u Funtani

Funtanjanski boćari najbolji na turniru u čast sv. Bernardu. Posebna titula Mariju Sardelinu