in

U Poreču eksplodirao bankomat, u Taru provaljeno u banku

Foto ISTRA TERRA MAGICA

Snažna eksplozija bankomata odjeknula je u trgovačkom centru La coop u Poreču, samo malo prije toga u Taru je provaljeno u poslovnicu Istarske kreditne banke, a u Vabrigi zapaljeno vozilo, izvijestila je u četvrtak ujutro Policijska uprava istarska. 

-Policija je noćas oko 2.30 sati utvrdila da je eksplodirao bankomat u Ulici Mate Vlašića u Poreču. Prilikom eksplozije došlo je i do požara, koji je zahvatio okolne objekte te su na mjesto događaja izašli porečki vatrogasci kako bi ugasili požar. U tijeku je očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja, saznajemo od glasnogovornice Polcijske uprave istarske Nataše Vitasović.

Pola sata prije, oko 2 sata, porečka je policija zaprimila dojavu o provali u poslovnicu IKB banke u Taru. Na mjestu događaja obavljen je očevid te je utvrđeno da iz banke nije ništa otuđeno.  Oko 2.25 sati zaprimljena je i dojava o požaru u Vabrigi. Utvrđeno je kako je izgorio automobil Peugeot u vlasništvu 52-godišnjaka. Policijski službenici će tijekom dana obaviti očevid kako bi se utvrdio uzrok požara.

Policijski službenici utvrđuje sve okolnosti ova tri događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljima, rekla je Nataša Vitasović.

Što se tiče bankomata, raznijet je onaj HPB-a s vanjske strane trgovine Narodnih novina. Uslijed eksplozije buknuo je požar koji je u cijelosti progutao trgovinu Narodnih novina. Srećom, ozlijeđenih nema.

Vijesti iz istarskog Stožera: Od 63 briseva 2 su POZITIVNA

Funtana – Reciklažno dvorište ima novo radno vrijeme